De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Voordelen en nadelen van werken in de buitenlucht

21 december 2023
De polder vanuit een helikopter.

Wind, neerslag, hagel en sneeuw, maar ook zonneschijn vergezeld van een zacht briesje. Voor diegenen die zich in de buitenlucht begeven, zijn dit dagelijkse fenomenen. Werken in de buitenlucht brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee, en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Of je nu een tuinman, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent, het zijn allemaal beroepen waarbij je in de buitenlucht aan de slag gaat. Perfecte keuzes als je een afkeer hebt van kantoorwerk. Bij het overwegen van een baan of beroep is het verstandig zowel de positieve als negatieve aspecten in overweging te nemen.

De voordelen van werken in de buitenlucht

  1. Het weer: Als kantoorwerk je saai en eentonig lijkt, is een baan in de buitenlucht wellicht de juiste keuze. Op zonnige dagen kun je fluitend aan het werk zijn, genietend van je omgeving. Wat is er mooier dan werken terwijl je de natuur om je heen ervaart?
  2. In beweging: Buiten werken betekent waarschijnlijk meer fysieke activiteit dan bij een kantoorbaan. Het werk kan veeleisender zijn, met tillen, graven en bukken, waardoor je meer in beweging bent. Frisse lucht en zonlicht dragen hier ook aan bij, en de variatie in werkzaamheden kan leiden tot meer beweging.
  3. Gezond: Werken in de buitenlucht is gezonder vanwege de frisse lucht en de mogelijkheid om vitamine D op te nemen wanneer de zon schijnt. Blootstelling aan natuurlijk licht kan de slaap verbeteren en zorgen voor een gezonder slaap-waakritme.

De nadelen van werken in de buitenlucht

  1. Het weer: Hoewel het zonnetje kan schijnen, kun je ook te maken krijgen met vrieskou, stevige stormen, hagelbuien en sneeuwval. Werken onder dergelijke omstandigheden kan een nadeel zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
  2. Veiligheidsrisico’s: In tegenstelling tot het veilige kantoorleven, brengt buitenwerken veiligheidsrisico’s met zich mee, vooral bij werk op hoogte of in extreme weersomstandigheden. Het is van groot belang om de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.
  3. Beperkte toegang tot faciliteiten: Een nadeel van werken in de buitenlucht is de beperkte toegang tot faciliteiten zoals toiletten, kantines of waterkranen. Het is belangrijk hiermee rekening te houden en bijvoorbeeld voldoende drinkwater mee te nemen.

Als werken in de buitenlucht iets voor jou is, heeft Banen zonder Diploma een breed scala aan vacatures waarbij je heerlijk buiten kunt werken. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Vacatures in de buitenlucht

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Een bank met geld dat rondvliegt.

Modaal Inkomen 2025: Wat Verdient Jan Modaal in Nederland?​

Het modaal inkomen 2025 is een belangrijk referentiepunt voor zowel werknemers als werkgevers in Nederland. Het geeft inzicht in het meest voorkomende salaris en dient als basis voor loononderhandelingen, belastingberekeningen en toeslagen. In deze blog duiken we diep in de cijfers en beantwoorden we veelgestelde vragen over het modaal inkomen in 2025.​   Wat is […]

Lees artikel
Mensen laten zich omscholen in monteur.

Omscholen met salaris: Bekijk jouw mogelijkheden

Heb je geen diploma, maar wil je graag een nieuwe richting inslaan? Dan is omscholen een slimme keuze. Steeds meer mensen zonder startkwalificatie kiezen ervoor om zich te omscholen naar beroepen waarin veel werk is. Denk aan omscholen tot leraar, omscholen zorg, of technische functies. Je hoeft geen jaren terug de schoolbanken in, want omscholen […]

Lees artikel
Man is net onterecht ontslagen

Demotie betekenis uitgelegd: demotie weigeren en rechten

Demotie is een term die steeds vaker opduikt in de arbeidswereld. Het verwijst naar het proces waarbij een werknemer een lagere functie krijgt toegewezen dan voorheen. Hoewel het tegenovergestelde van promotie, hoeft demotie niet per se negatief te zijn. In deze blog bespreken we de demotie betekenis, de verschillende vormen zoals demotie met behoud van […]

Lees artikel