De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Modaal Inkomen 2024 | Wat kun jij verwachten?

28 augustus 2024
Tijn van Noordenne
Een roze spaarvarken met 2024 ernaast.

In Nederland is het salaris vaak een onderwerp waar niet openlijk over wordt gesproken. Bij Intro Personeel vinden we transparantie echter cruciaal, zodat werknemers beter inzicht hebben in hun positie en kunnen streven naar eerlijke beloning. In dit artikel informeren we je over het modaal inkomen 2024. Openheid over verdiensten draagt bij aan gelijkheid onder werknemers en helpt hen beter te navigeren in hun loopbaan.

 

Wat houdt het modaal inkomen in?

Het modaal inkomen is het inkomen dat het meest voorkomt in Nederland en wordt vaak gesymboliseerd door de fictieve figuur Jan Modaal. Het modaal inkomen 2024 is niet hetzelfde als het gemiddelde inkomen, omdat dat laatste wordt beïnvloed door uitschieters aan de boven- en onderkant van het inkomensspectrum.

 

Hoeveel bedraagt het modaal inkomen 2024?

Nu we het begrip modaal inkomen helder hebben, kijken we naar de bedragen voor 2024. De hoogte van het inkomen kan variëren, afhankelijk van de wijze van uitbetaling van vakantiegeld (jaarlijks of maandelijks). Hieronder geven we je een overzicht van het modaal inkomen 2024 in zowel bruto als netto bedragen:

 

Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
€3.395,- per maand = €44.000,- per jaar

Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
€2.710,- per maand = €35.116,- per jaar

Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
€3.666,- per maand = €44.000,- per jaar

Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
€2.926,- per maand = €35.116,- per jaar

 

Verdien meer dan het modaal inkomen

Bij Banenzonerdiploma.nl hebben we diverse vacatures waarin je meer kunt verdienen dan het modaal inkomen 2024, zelfs zonder diploma. Bekijk onze vacatures en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Vacatures

 

Minimumloon 2024 in vergelijking met het modaal inkomen

Hoewel deze blog voornamelijk focust op het modaal inkomen 2024, is het ook relevant om het minimumloon te vermelden. In 2024 is het minimumloon met 10% gestegen, wat neerkomt op een toename van ongeveer €218 per maand. Ter vergelijking, het modaal inkomen 2024 is met 3,7% gestegen ten opzichte van het modaal inkomen 2023, wat neerkomt op een verhoging van €91 per maand. Deze stijgingen zorgen ervoor dat de inkomensniveaus dichter bij elkaar komen te liggen, wat kan helpen bij het beheren van je maandelijkse uitgaven.

 

Wat als je onder het modaal inkomen 2024 verdient?

Mocht je minder verdienen dan het modaal inkomen 2024, wees dan niet ontmoedigd. Het modaal inkomen is slechts een referentiepunt en houdt geen rekening met persoonlijke omstandigheden zoals leeftijd, opleidingsniveau, werkervaring en de sector waarin je actief bent.

Wil je graag een modaal inkomen verdienen? We helpen je graag verder op weg naar een passende baan met een inkomen dat bij jouw ervaring en capaciteiten past.

Vacatures

 

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Blonde vrouw werkzaam in een ziekenhuis.

Werken in de Zorg zonder Diploma

In een tijd waarin diploma’s vaak als een noodzakelijke voorwaarde worden beschouwd, blijkt dat er toch mogelijkheden zijn om te werken in de zorg zonder diploma. Dit is goed nieuws voor iedereen die graag een verschil wil maken in de gezondheidszorg, maar geen formele opleiding heeft afgerond. In deze blog bespreken we hoe je aan […]

Lees artikel
Een man van turkse achtergrond is aan het werk met een complexe machine in de productie.

Werken zonder diploma: Vind hier jouw kans op succes!

Werken zonder diploma wordt steeds gebruikelijker. Of je nu net je middelbare school hebt afgerond, omgeschoold bent of simpelweg geen interesse hebt in traditionele opleidingen, er zijn volop mogelijkheden voor jou. In deze blog bespreken we werken zonder diploma en hoe je succesvol kunt zijn zonder een formele opleiding. Waarom kiezen voor werken zonder diploma? […]

Lees artikel

De beste side hustle van 2024 in Nederland

Wil je wat extra geld bijverdienen naast je huidige baan of studie? Met een side hustle heb je niet alleen de mogelijkheid om je inkomen te verhogen, bijvoorbeeld voor die droomreis, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Misschien heb je al wat tips gezien op TikTok of van mensen […]

Lees artikel